EPD - Ekološka deklaracija proizvoda - Peštan

EPD – Ekološka deklaracija proizvoda

Održivost je imperativ za današnje poslovanje i brigu o uticaju na životnu sredinu. Veoma značajan korak za našu kompaniju je dobijanje EPD sertifikata, ekološke deklaracije proizvoda (Environmental Product Declaration) koja kvantifikuje informacije životne sredine o životnom ciklusu proizvoda.

Ova zvanična deklaracija predstavlja transparentan i pouzdan način procene uticaja na životnu sredinu. Naše prioritetne grupe proizvoda za dobijanje sertifikata su PE 100, PP Strong, PP Korugovane i PVC cevi i fitinzi, uz planove za proširenje liste.

Peštan je među prvim kompanijama u Srbiji koja poseduje EPD deklaracije u oblasti za navedene grupe proizvoda, što je veoma značajno u poslovanju sa našim kupcima, a posebno za izvoz u zemlje Skandinavije i ostale zemlje Evrope.

Ovaj EPD je verifikovan u skladu sa ISO 14025 od strane nezavisnog verifikatora treće strane pregledom rezultata, dokumenata i usklađenosti sa referentnim standardom, ISO 14025 i ISO 14040/14044, prateći proces i kontrolne liste programa.

EPD koristi procenu životnog ciklusa i uticaja proizvoda na životnu sredinu tokom celokupnog životnog ciklusa, obuhvatajući faze prerade, proizvodnje i pakovanja, transporta, instalacije i kraja životnog veka. EPD uključuje detalje o potrošnji sirovina i energije proizvoda, stvaranju otpada i emisijama u vazduh, zemljište i vodu tokom njegovog životnog ciklusa.

Deklaracije EPD pomažu u proceni i optimizaciji zelenog otiska i smanjenu emisije CO2, gde značajan uticaj stvara krovna solarna elektrana, instalirana na krovovima hala Peštan proizvodno-logističkog centra. Takođe pomažu i da optimizujemo lance proizvodnje i snabdevanja da bismo ostvarili ciljeve koji se odnose na očuvanje životne sredine.

Preuzmite EPD deklaracije putem sledećih linkova:

PE 100 PIPES

PP CORRUGATED PIPES

PP STRONG

PVC PIPES AND FITTINGS

about-us
polygons